12. desember 2018

Hold hjulene i gang før jul

Hold hjulene i gang før jul

Samtidig som det blir kaldere utendørs, brer det seg en varme innendørs - også på arbeidsplassen.

Uavhengig om varmen skyldes pepperkaker og gløgg, eller en opphetet stemning opp mot årsbudsjettet, befinner vi oss i en hektisk tid av året.

Juletradisjonene varierer fra kontor til kontor

Jo lengre inn i måneden vi kommer, jo flere selskaper er det å delta på, flere julekort skal lages og sendes, flere julegaver skal handles inn, og likevel skal endene møtes på jobb. I sammenheng med dette blir fleksibel arbeidstid mer og mer populært. Dette insentivet kan gjøre travle tider lettere å håndtere, samtidig som man ofte jobber mer effektivt. Et annet moment som også tar opp en kveld eller to i desember er julebord, noe de fleste anser som et koselig høydepunkt. Og det er ingen tvil om at julebordet er hyggeligere om man legger opp til at alle, også de som i utgangspunktet ikke feirer jul og de som ikke drikker alkohol, også er fornøyde gjester. Kollegaer får muligheten til å bli bedre kjent i en annen kontekst enn på jobb, og det resulterer ofte i gode og morsomme samtaler selv i lang tid etter selve festen.

En god oppkjøring mot årets slutt

Å føle seg sett på arbeidsplassen og få anerkjennelse for den jobben man gjør er både viktig og hyggelig. Adventstiden er en god anledning til å gjøre en innsats på dette området, til glede for både ledere og medarbeidere. Om det så kun handler om å sette foten inn i en annen avdeling enn den du vanligvis befinner deg i for å høre hvordan folk har det, eller om det er snakk om reiser over lengre avstander, er det en gest de aller fleste vil verdsette. Mørketiden i desember er en perfekt tid til å lyse opp andres hverdag, enten med en hyggelig samtale eller bare et anerkjennende nikk og et smil.

Les også: hvor skal du i 2019

En annerledes julegave

En annen måte å vise omtanke overfor kolleger i førjulstiden, er den velkjente ”julegaven”. De fleste har nok fått en julegave fra arbeidsgiver som rett og slett ikke har funnet seg helt til rette hjemme i stuen. Ett tips i denne sammenhengen er å tenke nytteverdi. Og hva trenger vi egentlig i dag? Svaret er i de fleste tilfeller svært lite. En idé flere og flere får øynene opp for er gaver av det veldedige slaget. Dette er en gyllen mulighet til å fremme arbeidsplassen som en samfunnsengasjert aktør, samtidig som alle ansatte faktisk bidrar med noe verdifullt i fellesskap.

Sett ekstra pris på dine kollegaer i desember

Uansett hvilke juletradisjoner som finnes på din arbeidsplass så er det alltid lov å tenke nyskapende, og være åpen for nye tradisjoner. Mange forbinder førjulstid med stress og vil kanskje heller benytte tiden de har på arbeidsplassen til å ikke være i full julemodus. Flere virksomheter i Norge er mangfoldige, og vi trives best når vi har friheten til å styre og skape vår egen hverdag innenfor de rammene som er gitt.

Når alt kommer til alt så er det ikke kun julen i seg selv; tradisjonene, julekalenderne eller julebordet, som får hver enkelt persons hverdag eller virksomheten til å gå rundt. Det er menneskene du møter på arbeidsplassen hver dag. Så pass godt på kollegaene dine i hverdagen, men kanskje litt ekstra nå i førjulstiden.

Les også: Ledelse i sirkulasjon

Følg oss på sosiale medier for aller siste nytt og informasjon om kommende arrangementer