25. juni 2019

Kraften av å gjøre hverandre bedre

Kraften av å gjøre hverandre bedre

Jeg liker rett og slett ideen og har sett kraften av å gjøre hverandre bedre. Sparring og deling av erfaringer er elementer som er essensielle når det kommer til læring og utvikling. Det er nettopp det som skjer i en profesjonell nettverksgruppe.

Forståelsesmodellen, «Situated learning» av Lave og Wenger, som argumenterer for at mennesker lærer best fra andres erfaringer, har vært veldig inspirerende for meg når det kommer til lederskapsstil og tilnærminger til samarbeid. Kanskje det er derfor jeg endte opp med å lede EGN Norge. Vi har nå i over 10 år spesialisert oss på å organisere profesjonelle nettverksgrupper for næringslivsledere.

Det er også derfor jeg virkelig er glad for å lese artikkelen «Educating the Next Generating of Leaders» fra Harvad Business Review. I en fremtid der kunnskap og tekniske ferdigheter blir foreldet mye raskere, peker forskere og professorer på viktigheten av at lederskapsutvikling må være kontinuerlig og livslang.

Å lære fra hverandre og dele erfaringer er nøkkelen over tid. I tillegg til at læringsmetoder må være individualiserte og relevante for ledere, til gitt tid – styrker det min tro på kraften til profesjonelle nettverksgrupper.

"Profesjonelle nettverksgrupper som består av integrert læring, generøs erfaringsdeling, sparring og deltakere som er i stand til å fokusere på deres egne utfordringer og muligheter i sanntid. Når de selv trenger det."

Ja, jeg er i den profesjonelle nettverksbransjen – men det er jeg fordi jeg er lidenskapelig opptatt av det. Jeg har sett igjen og igjen, det gode det kan gjøre for folk og virksomheten de representerer. Det er denne lidenskapen som gjør at jeg skriver denne teksten, og deler denne linken fra Harvard Business Review sin spotlight artikkel.

Jeg håper du leser artikkelen, enten med ambisjon om å bli en leder og finne din utviklingsvei fremover, eller som en leder med ambisjoner om å gi dine ansatte flere muligheter til å utvikle seg.

Nå nærmer det seg ferietid og det er nå vi skal lade batteriene og hente krefter til ny innsats når høsten kommer. Med dette så ønsker jeg alle en riktig god sommer!

Haakon Gellein
Haakon Gellein
Nettverksleder
+47 982 57 030

Følg oss på sosiale medier for aller siste nytt og informasjon om kommende arrangementer