28. februar 2017

Nettverk er den nye medarbeiderkapitalen

Nettverk er den nye medarbeiderkapitalen

Når du ansetter en medarbeider, ansetter du også medarbeiderens nettverk. Faglig fellesskap og kompetanse i nettverk bør reflekteres over når den rette medarbeideren skal ansettes. 

Når man søker etter en ny medarbeider, leter man naturligvis etter flere ting: Om personen har den nødvendige erfaringen og den rette kompetansen, og om kandidaten har de menneskelige og sosiale egenskaper som står til organisasjonen. 

Men når gikk du sist kandidatens nettverk i sømmene? For deg som leder kan det være gull verdt å ha innsikt i din medarbeiders faglige fellesskap og de kompetanser medarbeideren har tilgang til via sitt nettverk. 

Les også: Styrk ditt lederskap gjennom motivasjon

Du trenger ikke finne opp kruttet på nytt, hvis du kjenner noen som allerede har gjort det. Verdien av tilgang på et kompetent nettverk er stor, og ikke minst medarbeiderens evnen til å se når den bør benytte seg av dette nettverket. 

Nedenfor gir utviklingsdirektør i EGN, Susanne Qvist, tre tips til hvordan du kan teste kandidatens nettverk.

1. Sjekk kandidatens LinkedIn 

LinkedIn er et godt verktøy til å få oversikt over kandidatens nettverk. Ved å sjekke kandidatens profil kan du få et godt innblikk i vedkommende sitt nettverk generelt, så vel som spesifikke relasjoner. 

Les også: Eksperter: Vær en autentisk leder!

2. Er kandidaten medlem av et profesjonelt nettverk? 

Profesjonelle relasjoner kan gi muligheter for både utvikling av kompetanse og deling av erfaring. Hvis kandidaten er medlem av et profesjonelt nettverk, kan hele virksomheten dra nytte av dette. Medlemskap av profesjonelle nettverk bør derfor være en faktor i en ansettelsesprosess.  

3. Nettverksreferanse som en naturlig del av jobbintervjuet 

En god rutine kan være å sjekke nettverksreferanser på lik linje som jobbreferanser. Nettverksreferanser kan vise om kandidaten skaper verdi for sitt nettverk. En naturlig del av et jobbintervju bør derfor være å sjekke nettverksreferansene.

Følg oss på sosiale medier for aller siste nytt og informasjon om kommende arrangementer