25. juni 2019

Verdens nordligste EGN-samling

Verdens nordligste EGN-samling

“Hadde det ikke vært gøy med nettverkstreff på Svalbard?” - Arne Johan Grimsbo, nettverksleder i EGN Norge.

I mars 2019 dro økonomisjef-gruppen til Svalbard. Det hele begynte med en spøk fra nettverksleder, etter at han annonserte at han skulle flytte til Svalbard for en periode. Mange i økonomisjef-gruppen syntes dette var en god idé. Tone Laumann, Økonomidirektør i Orkla ASA mente dette var en fantastisk mulighet for å se naturen i Norges ytterste utpost, men også å få innsikt i utfordringer knyttet til energiforsyningen på Longyearbyen, Svalbard. 

Les også mer om vårt kompetansenettverk for bærekraft
 
Arne Johan Grimsbo, nettverksleder for økonomisjef-gruppen er også energisjef for Longyear Energiverk. Energiverket har ansvaret for energiforsyningen på Svalbard, og er det eneste kullkraftverket i Norge som fortsatt er i drift. Kullkraftverket må snart avvikles, men å sikre ny energiforsyning til Longyearbyen byr på en del utfordringer, ettersom bebyggelse, næringsvirksomhet og turisme også må bevares. Økonomisjef-gruppen fikk innsikt i den komplekse energisituasjonen og Arne Johans arbeid med nye energiløsninger. 

IMG_20190315_160115.jpg

I den nordligste byen i verden, fikk økonomisjef-gruppen også mulighet til å bli enda bedre kjent med hverandre. Tone Laumann, Økonomidirektør i Orkla ASA sier:

“Etter at man har vært på samling, går man ofte hvert til sitt. På denne turen får man en anledning til å bli kjent med hverandre på en helt annen måte. Dette er en fantastisk mulighet.”

Gruppen for økonomisjefer er en nøye sammensatt gruppe med personer i forskjellige bransjer og bedrifter, der variert erfaring som økonomiansvarlig kjennetegner gruppen. Dette ser mange i økonomisjef-gruppen på som en styrke, da de lærer av hverandre gjennom forskjellige innfallsvinkler og perspektiver på utfordringer og problemstillinger. 

IMG_20190315_184919.jpg

Deriblant består gruppen av flere deltakere som har vært EGN-medlem i mange år. Terje Rabben, økonomidirektør i Experis Ciber AS har vært medlem siden 2009. Erfaringsutvekslingene fra samlingene, er noe han prøver å bringe inn for å forbedre hans daglige arbeidsoppgaver og kontinuerlig forbedring i bedriften:

“Jeg har vært med siden oppstart av økonomigruppen i 2009. Det har vært en morsom og artig reise. Spesielt har det vært interessant å treffe likesinnede som er i samme posisjon som meg, men i forskjellige bedrifter.” 

De forskjellige og varierte utfordringene ser Terje på som en styrke. På snøscooter i minus 20 grader, med følt temperatur på minus 35, fikk gruppen virkelig oppleve Svalbard på sitt kaldeste og mest ekstreme.  

Les også: Sitter ikke lenger alene med utfordringer

Følg oss på sosiale medier for aller siste nytt og informasjon om kommende arrangementer